Σοκολατάκια Μαύροι πειρασμοί
2008-06-10 | Ενότητα: Γαστρονομία
Υλικά για 50 σοκολατάκια - 400 γρ. σοκολάτα υγείας κουβερτούρα σε κομματάκια
- 10 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
- 20 γρ. ψίχα φουντουκιών
- 250 γρ. ζύμη αμυγδαλωτού
Απαραίτητο εργαλείο δύο δίσκοι με ειδικά φορμάκια / σχήματα για σοκολατάκια.
Εκτέλεση
Λιώστε τη ζύμη αμυγδαλωτού μαζί με τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, αφήστε να κρυώσουν και κατόπιν προσθέστε τη ψίχα φουντουκιών. Βάλτε σε κάθε ένα φορμάκι ιδανική ποσότητα από το προηγούμενο μείγμα και καλύψτε με τη σοκολάτα υγείας αφού πρώτα την έχετε λιώσει.
Σε αυτή τη φάση φροντίστε η σοκολάτα υγείας να διαπεράσει τη γέμιση και να πάει και από κάτω ( για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι εντελώς ρευστή χωρίς να έχει χάσει τη σωστή θερμοκρασία).
Απλώστε προσεκτικά με τη βοήθεια σπάτουλας και χτυπήστε καλά τους δίσκους για τα φύγουν πιθανές φυσαλίδες αέρα που υπάρχουν. Τοποθετήστε τους σε δροσερό μέρος (κατά προτίμηση στο ψυγείο) για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Τέλος για να καταλάβετε ότι είναι έτοιμα ελέγξτε αν ο πάτος από τα φορμάκια έχει αποκτήσει διαφάνεια και αναποδογυρίστε τα. Χτυπήστε τα δυνατά για να βγουν… και απολαύστε τα σοκολατάκια σας.