Εξωτική φρουτοσαλάτα
2007-07-02 | Ενότητα: Γαστρονομία
Το καλύτερο επιδόρπιο ενός θεσπέσιου γεύματος,
by Jose Caspar
Υλικά για 6 άτομα
1 μάνγκο
100 γρ. φυσαλλίδες
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι και χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι και χυμό από 1 πορτοκάλι
2 φρούτα πάθους
2 κουταλιές μέλι ή ζάχαρη
1 πεπόνι, χωρίς σπόρια σε κύβους
255 γρ. μαύρα σταφύλια, χωρίς κουκούτσια
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (προαιρετικά) και επιπλέον για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Κόβετε μια χοντρή φέτα κατά μήκος του μάνγκο , κρατώντας το μαχαίρι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κουκούτσι. Γυρίζετε το φρούτο από την άλλη πλευρά και επαναλαμβάνετε. Χαράσσετε τη σάρκα κάθε φέτας σχηματίζοντας 1 1/2 εκ. περίπου, προσέχοντας να μην κόψετε τη φλούδα. Τσακίζετε κάθε φέτα για να ξεχωρίζουν οι κύβοι.
2. Αφαιρείτε το κέλυφος από τις περισσότερες φυσαλλίδες, κρατώντας μερικές "κλειστές", για το γαρνίρισμα.
3. Κόβετε στη μέση τα φρούτα του πάθους και αφαιρείτε του σπόρους από τη σάρκα.
4. Τοποθετείτε σε μπολ τα ξύσματα και τους χυμούς του λεμονιού και του πορτοκαλιού, τους σπόρους και τη σάρκα των φρούτων του πάθους και το μέλι ή τη ζάχαρη.
Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το πεπόνι, τα σταφύλια και το δυόσμο. Τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να αναδειχθούν τα αρώματα. Γαρνίρετε με τις φυσαλλίδες που κρατήσατε και τον επιπλέον δυόσμο.