Κεντρική σελίδα | Άρθρα | Προετοιμασία καλεσμένων
Switch Thumb

Επιλογή άρθρων

Ο Γάμος στη παλιά Κρήτη

2007-02-13 Συνήθως οι νέοι και οι νέες της Κρήτης παντρεύονται από αγάπη και αν δεν το εγκρίνει ο πεθερός και η πεθερά το ζευγάρι «κλέβεται», δηλαδή ο γαμπρός παίρνει τη νύφη και φεύγουν σε άγνωστο μέρος ή πιο απλά ο γαμπρός κάνει ότι έκανε και ο συμπατριώτης του (ο Κρηταγενής) Θεός Δίας, που απήγαγε, «ταύρος χειροήθης γενόμενος», την Ευρώπη από τη Φοινίκη και την έφερε στην Κρήτη όπου τρισευτυχισμένοι έκαναν δυο παιδιά, το Μίνωα και τον Ραδάμανθυ. συνέχεια»
168ranking

Παραδόσεις- Ήθη&Έθιμα

2007-01-18 Κάθε έθιμο συνδέεται με ορισμένο τόπο και χρόνο και διατηρείται στη ζωή, συνήθως, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα έθιμα, ως άγραφοι νόμοι, έχουν θέσει μέχρι και σήμερα τη σφραγίδα τους στις εκδηλώσεις της ζωής μας και έχουν δώσει σε αυτή πολύ γραφικό χρώμα (παρόλο που κάποια από αυτά έχουν καταργηθεί ή δεν τηρούνται αυτούσια). συνέχεια»
42ranking

Ο Γάμος στη παλιά Μάνη

2007-01-10 Ο γάμος ήταν το μοναδικό χαρμόσυνο γεγονός στην Παλιά Μάνη...Στην παλιά Μάνη δεν υπήρχαν χαρούμενες γιορτές και επέτειοι. Είχαν καταργηθεί σχεδόν και οι ονομαστικές εορτές. Οι λύπες ήσαν απείρως περισσότερες και τα μαύρα είχαν καθιερωθεί σαν τοπική φορεσιά. Οι μοναδικές χαρές, όπως τις έλεγαν ήταν ο γάμος και η γέννηση αγοριού, γιατί ήξεραν πολύ καλά όπως οι αρχαίοι Έλληνες ότι αυτό, το αγόρι, ο «κούρος» όπως το έλεγαν, βιολογικά θα διαιώνιζε την οικογένεια, την φυλή και θα ήταν ένα ντουφέκι παραπάνω στον αγώνα. συνέχεια»
41ranking

Για το γάμο RSS


ΓΑΜΟΣ

,

Γάμος

,

γαμου

,
gamow
,

gamos

,

gamoi gia olous

,
βάπτιση
,

ΒΑΠΤΙΣΗ

,

wedding

, τα παντα για τους γαμους