Ανακατεύουμε και διαλύουμε (ιδανικά στο ηλεκτρικό shaker) ισόποση ζάχαρη με νερό
ΚΟΠΗ LIME
Κόβουμε τις ακρούλες ίσα-ίσα (Ιδανικά μόνο το μαύρο χωρίς να κόβουμε τη πράσινη φλούδα)
Έπειτα το κόβουμε στη μέση και το κάθε μισό lime το κόβουμε σε άλλα τρία κομμάτια
ΔΥΟΣΜΟΣ
Από ένα κλωνάρι δυόσμου αφαιρούμε 6 από τα κάτω φύλλα για τη παρασκευή του ποτού
και κρατάμε το κλωνάρι με τα πάνω φύλα για τη διακόσμηση
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Σε ψηλό ποτήρι (highball), ρίχνετε το μισό lime κομμένο σε 3 φέτες, το σιρόπι ζάχαρης, το δυόσμο και τα πιέζετε απαλά με το γουδοχέρι, μέχρι να αναδυθούν οι χυμοί και τα αρώματα των υλικών
Γεμίζετε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, προσθέτετε Bacardi Carta Blanca κι ανακατεύετε από κάτω προς τα επάνω
Συμπληρώνετε με σόδα
Διακοσμείτε με ένα κλωνάρι δυόσμου και σερβίρετε με καλαμάκι
BAR TIPS
Προσοχή δε πλένουμε το δυόσμο παρά καμιά ώρα πριν την παρασκευή του Mojito διότι μαυρίζει γρήγορα
Επίσης κατά τη πίεση με το γουδοχέρι δεν τρίβουμε το δυόσμο και limes πάρα πολύ